Corona

update 2 februari 2021:

Dit is een aangepaste versie van de coronamaatregelen die in oktober van vorig jaar is gepubliceerd. De wijzigingen zijn in rood aangegeven,
Voor tenminste tot 2 maart aanstaande gelden de volgende belangrijke maatregelen:
– De maximale groepsgrootte is 2 personen. Dit geldt ook als je een eigen tocht met anderen fietst.
– De 1,5 meter afstand houden tot elkaar blijft onverminderd belangrijk.
– Alle horeca is gesloten.
Deze maatregels zijn ook bevestigd door de NTFU. Wil je meer lezen wat de NTFU schrijft over de coronamaatregels, klik dan hier.

Het bestuur heeft vanwege bovenstaande maatregelen helaas besloten om de twee komende en laatste toertochten van het seizoen te laten vervallen.
De traditionele koffie en taart van de club bij de laatste tocht van het seizoen naar Eck en Wiel gaat hierdoor niet door. Als dat dan mogelijk blijkt, zullen we deze traditie inhalen bij de openingsrit van komend jaar. 
De nog resterende tochten blijven wel op de website staan, maar gelden vanwege de beperkte deelnamemogelijkheid dus niet meer als clubtocht.Update 25 juni:

De spelregels (NTFU):

  • De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens club- of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Fietsen in een groep mag dus.
  • Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, houdt je onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar. 
  • Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
  • Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert. Beter nog: stel een Wegkapitein aan. 

Je leest op de website van de Rijksoverheid meer over de maatregelen die per 1 juli gelden voor sporters.

Houd rekening met anderen

De regels voor fietsers zijn weliswaar versoepeld, maar 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers blijft de norm. Geef andere weggebruikers dus de ruimte. Denk goed na over je eigen gedrag als je de weg of trails op gaat: andere weggebruikers moeten en willen wél de 1,5 meter afstand bewaren. Respecteer dat.

Hoe doe je dat?

Als je 1,5 meter afstand tot anderen bewaart, draag je bij aan de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers én het imago van de wielersport. De NTFU geeft tips en adviezen hoe je voldoende afstand bewaart tot andere weggebruikers. 

Update mei 2020:

Vanaf maandag 11 mei mocht er volgens de richtlijnen van de overheid weer buiten in groepsverband worden gesport. Als Toerclub Vianen hebben wij de adviezen van de NTFU (die deze i.s.m. met de KNWU en NOC/NSF hebben opgesteld) eerst nog even afgewacht.
Inmiddels heeft de NTFU een duidelijk advies gegeven:

Toegepast op onze toertochten betekent dit dat wij vanaf zondag 17 mei weer starten met ons toerfietsprogramma zoals dat op de website staat.
We hanteren daarbij de volgende beperkingen (dit geldt ook voor de trainingsritten op de woensdagmiddag en de donderdagavond):
·         Een groep is niet groter dan 4 deelnemers.
·         Als er voor de A-, B- of C-groep meer dan 4 deelnemers zijn, worden meerdere deelgroepen gevormd van 4 met tussen de deelgroepen minimaal 25m tussenruimte. 
·         Op fietspaden wordt achter elkaar gereden. De lengte van de deelgroep is dan bij benadering maximaal 10m en de onderlinge afstand is dan per definitie (meer dan) 1,5m.
·         op een normale weg zonder fietspad kan naast elkaar worden gereden, maar wordt altijd een onderlinge afstand van 2 armen (1,5m) gehanteerd. De groepslengte is dan maximaal ca 5m.
·         Het spreekt voor zich dat spuwen, niezen of hoesten tijdens het rijden in een groep uit den boze is.